Грижа за црниот дроб.Ран скрининг и рана релаксација

Според статистичките податоци на Светската здравствена организација (СЗО), повеќе од 1 милион луѓе годишно умираат од заболувања на црниот дроб во светот.Кина е „земја за големи заболувања на црниот дроб“, со голем број луѓе со различни заболувања на црниот дроб, како што се хепатитис Б, хепатитис Ц, алкохолен и безалкохолен замастен црн дроб, болести на црниот дроб предизвикани од лекови и автоимуни заболувања на црниот дроб.

1. Ситуација со кинески хепатитис

Вирусниот хепатитис е една од главните причини за оптоварување на глобалните болести и важен предизвик за јавното здравје во Кина.Постојат пет главни типови на вирус на хепатитис, имено A, B (HBV), C (HCV), D и E. Според податоците на „Chinese Journal of Cancer Research“ во 2020 година, меѓу патогените фактори на рак на црниот дроб во Кина , вирусот на хепатитис Б и инфекцијата со вирусот на хепатитис Ц сè уште се главните причини, кои сочинуваат соодветно 53,2% и 17%.Хроничниот вирусен хепатитис предизвикува околу 380.000 смртни случаи секоја година, главно поради цироза и рак на црниот дроб предизвикан од хепатитис.

2. Клинички манифестации на хепатитис

Хепатитис А и Е најчесто се акутен почеток и генерално имаат добра прогноза.Текот на болеста на хепатитис Б и Ц е сложен и може да се развие во цироза или рак на црниот дроб по хроничноста.

Клиничките манифестации на различни видови на вирусен хепатитис се слични.Симптомите на акутен хепатитис се главно замор, губење на апетит, хепатомегалија, абнормална функција на црниот дроб и жолтица во некои случаи.Луѓето со хронична инфекција може да имаат благи симптоми или дури и без клинички симптоми.

3. Како да се спречи и лекува хепатитисот?

Патот на пренос и клиничкиот тек по инфекцијата на хепатитис предизвикан од различни вируси се различни.Хепатитис А и Е се гастроинтестинални заболувања кои можат да се шират преку контаминирани раце, храна или вода.Хепатитис Б, Ц и Д главно се пренесуваат од мајка на дете, секс и трансфузија на крв.

Затоа, вирусниот хепатитис треба да се открие, дијагностицира, изолира, пријави и третира што е можно порано.

4. Решенија

Macro & Micro-Test разви серија комплети за откривање на вирусот на хепатитис Б (ХБВ) и вирусот на хепатитис Ц (ХЦВ).Нашиот производ обезбедува севкупно решение за дијагноза, следење на третманот и прогноза на вирусен хепатитис.

01

Комплет за квантитативно откривање на ДНК вирусот на хепатитис Б (ХБВ): може да го процени нивото на репликација на вирусот кај пациенти инфицирани со ХБВ.Тоа е важен индикатор за избор на индикации за антивирусна терапија и проценка на лековито дејство.За време на антивирусна терапија, добивањето одржлив вирусолошки одговор може значително да ја контролира прогресијата на цирозата на црниот дроб и да го намали ризикот од HCC.

Предности: Може квантитативно да ја открие содржината на ХБВ ДНК во серумот, минималната граница на квантитативна детекција е 10IU/mL, а минималната граница за откривање е 5IU/mL.

02

Генотипизација на вирусот на хепатитис Б (ХБВ): Различните генотипови на ХБВ имаат разлики во епидемиологијата, варијацијата на вирусот, манифестациите на болеста и одговорите на третманот.До одреден степен, тоа влијае на стапката на сероконверзија на HBeAg, сериозноста на лезиите на црниот дроб, инциденцата на рак на црниот дроб итн., а исто така влијае и на клиничката прогноза на HBV инфекцијата и на куративниот ефект на антивирусни лекови.

Предности: 1 цевка со раствор за реакција може да се напише за да се детектираат типовите B, C и D, а минималната граница за откривање е 100IU/mL.

03

Квантификација на РНК вирусот на хепатитис Ц (ХЦВ): Откривањето на РНК на ХЦВ е најсигурен показател за заразен и реплициран вирус.Тоа е важен индикатор кој го покажува статусот на инфекција со хепатитис Ц и ефектот од третманот.

Предности: Може квантитативно да ја открие содржината на HCV RNA во серумот или плазмата, минималната граница на квантитативна детекција е 100IU/mL, а минималната граница за откривање е 50IU/mL.

04

Генотипизација на вирусот на хепатитис Ц (HCV): Поради карактеристиките на HCV-RNA вирусната полимераза, неговиот сопствен ген лесно се мутира, а неговиот генотип е тесно поврзан со степенот на оштетување на црниот дроб и ефектот на лекување.

Предности: 1 епрувета со раствор за реакција може да се користи за тип и откривање на типовите 1b, 2a, 3a, 3b и 6a, а минималната граница за откривање е 200IU/mL.

Број на каталог

Име на производ

Спецификација

HWTS-HP001A/B

Комплет за откривање на нуклеинска киселина на вирусот на хепатитис Б (флуоресценција PCR)

50 тестови/комплет

10 тестови/комплет

HWTS-HP002A

Комплет за откривање генотипизација на вирусот на хепатитис Б (флуоресцентна PCR)

50 тестови/комплет

HWTS-HP003A/B

Комплет за детекција на РНК на вирусот на хепатитис Ц (флуоресцентна ПЦР)

50 тестови/комплет

10 тестови/комплет

HWTS-HP004A/B

Комплет за откривање на генотип на HCV (флуоресцентен PCR)

50 тестови/комплет

20 тестови/комплет

HWTS-HP005A

Комплет за откривање на нуклеинска киселина на вирусот на хепатитис А (флуоресцентен PCR)

50 тестови/комплет

HWTS-HP006A

Комплет за откривање на нуклеинска киселина од вирусот на хепатитис Е (флуоресцентен PCR)

50 тестови/комплет

HWTS-HP007A

Комплет за откривање на нуклеинска киселина на вирусот на хепатитис Б (флуоресценција PCR)

50 тестови/комплет


Време на објавување: Мар-16-2023